Tarieven in mediation passend in uw geval

Tarieven in mediation zijn afhankelijk van de wensen en behoeftes van de cliënten en verschillen van gevalt tot geval. Daarom kom ik graag met u in overleg om tot passende tarieven in mediation te komen. Uiteraard gaat daar een vrijblijvend en gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek aan vooraf en doe ik u daarna een aanbod. Door middel van een geschatte tijdsinvestering, maak ik een passende prijsafspraak. Daarbij is mijn uitgangspunt het uurtarief. Ik reken verder geen extra kosten aan u door.

Mediation is maatwerk voor mensen, ook maatwerk in kosten.

Familiemediation Arbeidsmediation Zakelijke mediation
€165,- €175,- €175,-
uurtarief excl. 21% btw uurtarief excl. 21% btw uurtarief excl. 21% btw
 Scheiding, familiekwestie en erfrecht arbeidsconflict, reintergratie ziekteverzuim exitmediation conflict, onderhandelen en samenwerken, groepsmediations

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op.

Contact

In arbeidsmediations moet je rekenen op gemiddeld twee of drie gesprekken van maximaal 1,5 uur per gesprek.

Eventueel met als resultaat het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

In een gemiddelde arbeidsmediation, inclusief alle overleg met alle betrokken partijen, betekent dit gemiddeld 7 à 8 uren aan dienstverlening.

Eerst kan een prijsopgave en planning worden gegeven. Het is gebruikelijk dat de mediationkosten worden vergoed door de werkgever. Hieruit volgt geen invloed op de onafhankelijkheid en neutraliteit van de mediator. Ook de keuze van de mediator is aan de werkgever en werknemer samen en wordt niet bepaald door de betalende werkgever.

Mediationkosten bij een echtscheiding

Tarieven en kosten in een mediation bij een (echt) scheiding zijn bij elke scheiding anders.

In een eerste kennismaking, kosteloos, geef ik aan de hand van jullie scheidingsituatie een indicatie van  de  werkzaamheden. Daarmee geef ik altijd eerst een prijsopgave vooraf in jullie scheiding van de mediationkosten, zodat jullie later niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan.

Een gemiddelde mediation in een scheiding betekent circa 1500 euro aan mediationkosten.

Dat houdt in:

  • Eerste intakegesprek, kosteloos van ongeveer 1 uur
  • 2 à 3 mediationgesprekken van ongeveer 1 uur.
  • Opstellen van financiële en juridische analyse en alimentatie en vermogensberekeningen (gemiddeld 2 uren)
  • schrijven van het convenant of een vaststellingsovereenkomst en herzieningen (gemiddeld 2 uren)
  • bespreken van een ouderschapsplan, die u zelf samen maakt aan de hand van mijn documenten. Ik begeleid u daarbij en check deze op alle afspraken (gemiddeld 1 uur).
  • verslaglegging, toelichting, advies buiten mediationgesprek per mail (gemiddeld 1 uur).
  • Praten met de kinderen, alleen als ouders en kinderen daar open voor staan, (speciaal lager tarief)

Je kunt ook veel zelf doen, dat scheelt veel tijd en correcties.

De tijd die jezelf investeert bespaart je geld in mediationkosten.

Ik bereken alleen de door mij daadwerkelijke bestede uren en reken geen extra kosten aan u door.

Advocaatkosten en griffierechten indienen verzoekschrift bij de rechtbank

Ik ben zelf jurist en stel het convenant geheel zelfstandig op. Daardoor zijn de kosten laag om het verzoekschrift verplicht in te dienen door een advocaat bij de rechtbank af te wikkelen. Op dit moment in 2019 geldt daarvoor het tarief van € 534,– . Dat is inclusief de griffiekosten voor het indienen bij de Rechtbank.

Mediation op basis van een toevoeging. Subsidie via de Raad van Rechtsbijstand of een Rechtsbijstandverzekering:

Als uw bruto jaarinkomen onder een bepaalde grens ligt, kunt u in aanmerking komen voor subsidie en betaalt u de mediator slechts een eigen bijdrage met een bedrag van € 54,-. tot € 112,- voor alle mediationkosten. De ander betaalt daarmee de helft van alle mediationkosten en advocaatkosten en griffierechten.

Ik sta als mediator ingeschreven bij de Raad van Rechtsbijstand (RvR) en vraag deze voor u aan. Zie de link voor de RvR voor meer informatie en/of u hiervoor in aanmerking komt. Mediation wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door uw rechtsbijstandverzekering. Ik bespreek deze mogelijkheden met u in het intakegesprek over de voorwaarden daarvan.