Scheiden in een Vinexwijk

Scheiden in een Vinexwijk komt relatief vaak voor, hoe komt dat?

Gezinnen laten opgroeien in een stabiele woonomgeving is een reden dat veel jonge stellen bewust kiezen voor een leven in een Vinex wijk om daar een gezin te stichten.

<img class="alignleft wp-image-1509 size-thumbnail" src="https://www.bronsmediation.nl/wp-content/uploads/2016/03/huis5-150×150.jpg" alt="scheiden in een Vinexwijk" width="150" height="150" srcset="http://www lose 10 pounds fast.bronsmediation.nl/wp-content/uploads/2016/03/huis5-66×66.jpg 66w, https://www.bronsmediation.nl/wp-content/uploads/2016/03/huis5-150×150.jpg 150w” sizes=”(max-width: 150px) 100vw, 150px” />Ruimte om te spelen, een comfortabel nieuwbouwwoning, voldoende parkeerplek en veel groen klinkt dan aanlokkelijk.

Toch komen in Vinex wijken als Vathorst in Amersfoort en Leidsche Rhijn in Utrecht relatief veel vaker scheidingen voor dan het landelijke gemiddelde laat zien.

Hoe komt dat eigenlijk?

 

Tweeverdieners met een huis onder water en stress van een veranderende relatie van alleen partners naar partners en ouders.

Familie woont vaak niet dichtbij en het sociale netwerk is onvoldoende. Vaak ontstaan dan spanningen in de relatie. Spanningen van een te hoge hypotheek, financiële zorgen en sociale druk om alle taken en verantwoordelijkheden te kunnen en willen combineren met een carrière, sociale contacten. Het leven dat men gewend was en graag wil vasthouden. Aanstaande ouders zijn vaak niet goed voorbereid op wat dit betekent en stellen zich het gezinsleven als een roze droom voor.

Jonge gezinnen zijn daarmee een risicogroep en is de verklaring voor een hoger gemiddelde dan het landelijk cijfer in echtscheidingen laat zien, dan in Vinex wijken, waar veel jonge stellen naartoe trekken.

Echscheidingsdeskundige Ed Spruijt van de universiteit Utrecht pleit voor trainingen voor aanstaande ouders als taak van de overheid. In navolging als landen als Zweden en Finland waar goede resultaten zijn behaald om ouders voorlichtingen te geven zodat zij zich beter op het prille gezinsleven kunnen voorbereiden; ‘’liever liefde dan de beste buggy”” maak de relatie van de ouders ‘’kids-proof’’. Meer aandacht bij huisartsen en consultatiebureaus kan zo veel verdriet voorkomen. In het volgende voorlichtingsfilmpje krijgen jonge ouders informatie om zich op hun rol als ouders voor te bereiden. https://www.youtube.com/watch?v=4mIqU1ykEKg

2017-02-13T12:51:22+00:00
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com